Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Idrottsrörelsen har precis som många andra drabbats hårt av coronapandemin och dess konsekvenser. Vi vet att många prövningar återstår men hoppas samtidigt kunna gå stärkta ur denna kris och även fortsatt vara en viktig del av samhället.
 

Sommartider

(2020-06-26 06:53)
Solen skiner och semester och ledighet stundar. Vi på RF-SISU Västmanland vill önska dig en härlig tid och berätta hur du når oss under sommaren.
 
RF-SISU Västmanland har sedan 2018 erbjudit stöd till föreningar som arrangerat kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga mellan 7-16 år i länet. Satsningen är en del av idrottens inkluderingsarbete i länet och går under namnet ”Summer 20”.
 
Idag börjar det så kallade kompensationsstödet till idrottsföreningar som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin att betalas ut. Västmanland tar del av fem procent, totalt 9 293 000 kronor, vilket fördelas på 80 föreningar.
 
Från och med 14 juni häver Folkhälsomyndigheten tre av fem allmänna råd till idrotten. Vi har fått frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt och reder ut läget just nu.
 
Regeringen meddelade idag att det från den 13 juni är tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet. Regeringens beslut innebär för idrottens del att matcher och tävling för senioridrott oavsett nivå är tillåtet från den 14 juni.
 
RF-SISU Västmanland är ett av sex distrikt som får ta del av Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre under åren 2020 - 2021. Stödet ska användas till att utveckla idrottsföreningars verksamhet för målgruppen 65 år och äldre.
 
 
Från och med 14 juni inför Folkhälsomyndigheten lättnader av de allmänna råd som gäller för idrotten.
 
 

Välkommen Marcus!

(2020-05-28 07:58)
Sedan några veckor tillbaka arbetar Marcus Jansson som idrottskonsulent hos oss på RF-SISU Västmanland. ”Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och jag ser fram emot att vara ett bra stöd till mina föreningar och idrottsrörelsen”.
 
Folkhälsomyndigheten gav idag besked om att deras allmänna råd för tävling och matcher på seniornivå ligger kvar. Riksidrottsförbundet har fortsatt dialog för att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna genomföras.
 
 
Varmt välkommen till en inspirerande digital workshop den 26 maj som leds av Kristina Ljungros.
 
Vi välkomnar till distriktsstämmor för Västmanlands Idrottsförbund, Stiftelsen Klackbergsgården samt SISU Idrottsutbildarna Västmanland den 27 maj. Stämmorna genomförs digitalt via verktyget Zoom.
 
12

Guldlogga

 

     

 

 

  

 

  

 

 

Postadress:
Aros Ballroom and Latin Club - Danssport
Henrik Trollvin, Karlfeldtsgatan 72
72222 Västerås

Kontakt:
Tel: 0739337552
E-post: trollvin@live.se

Se all info

                  

Sisu grön